Печен пикантен карфиол с хумус
Необходими продукти:
1 голяма глава карфиол (цветно зеле)
1 чаша кисело мляко
2 с.л. сусам
2 с.л. пармезан
1 с.л. зехтин
1 ч.л. смлян сух чесън
1/2 ч.л. кориандър
1/2 ч.л. смляно чили
1/2 ч.л. къри
щипка естрагон
щипка индийско орехче
щипка черен пипер
щипка кардамом
щипка кимион
1 ч.л. лимонов сок
сол
за хумуса:
1 с.л. сусамов тахан
1 с.л. зехтин
1 ч.л. лимонов сок
1/2 ч.л. червен пипер
скилидка чесън (по желание)
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Всички останали продукти се смесват за пикантната марината.
През това време приготвяме хумуса: разбъркваме и смиламе всички съставки, а накрая овкусяваме със сол и пипер на вкус.
Фурната се загрява на 180°C.
Карфиолът се пече върху хартия за печене около 15 мин. Обръща се и се пече докато получи приятен златист цвят.
Добър апетит!
Коментари
Публикуване на коментар