Фондан от бонбони Маршмелоу

 

Необходими продукти:



1 кг.пудра захар


450 г. бели бонбони Маршмелоу

3 с.л. вода


Първо се пресява пудрата захар. Аз я пресявам поне два пъти за да е по-пухкава и лесна за обработка.
Маршмелоу-бонбоните се изсипват в голяма купа, добавя се водата и се поставят в микровълновата печка (или се разтопяват на водна баня) на много ниска степен (60%)- 3 пъти по 30 сек. като след всяко изключване се проверява дали са се разтопили напълно. Готови са, когато се стопят до еднородна маса и се дърпат на конци.


Добавя се половината от пудрата захар и се бърка с миксера (с бъркалките за тесто) докато сместа я усвои напълно.
Добавя се и останалата пудра захар и се меси на ръка докато се получи стегнато и гладко тесто.
Опакова се хубаво в прозрачно фолио и се поставя в добре затворен съд на хладно, но не в хладилника. Така може да се съхранява до една година.
След като престои около час може вече да се работи с него- съхне доста бързо и ако се правят фигурки е добре да се приготвят поне ден-два по-рано, за да изсъхнат добре.
Ако фонданът се е втвърдил много и не става за обработка, се поставя за кратко в микровълновата печка на програма за размразяване.
Може да се оцвети с няколко капки сладкарска боя.
С фонданът може да се покрият торти, да се моделират фигурки и цветя.

Торта "Ювентус"








Торта "Hello Kitty"

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации