Фондан от бонбони Маршмелоу
Необходими продукти:
1 кг.пудра захар
450 г. бели бонбони
Маршмелоу
3 с.л. вода
Първо се пресява пудрата
захар. Аз я пресявам поне два пъти за да е по-пухкава и лесна за обработка.
Маршмелоу-бонбоните се
изсипват в голяма купа, добавя се водата и се поставят в микровълновата
печка (или се разтопяват на водна баня) на много ниска степен (60%)- 3 пъти по 30
сек. като след всяко изключване се проверява дали са се разтопили напълно. Готови са, когато се стопят
до еднородна маса и се дърпат на конци.
Добавя се половината от пудрата захар и
се бърка с миксера (с бъркалките за тесто) докато сместа я усвои напълно.
Добавя се и останалата пудра
захар и се меси на ръка докато се получи стегнато и гладко тесто.
Опакова се хубаво в
прозрачно фолио и се поставя в добре затворен съд на хладно, но не в хладилника.
Така може да се съхранява до една година.
След като престои около час може вече да се работи с него- съхне доста бързо и ако се правят
фигурки е добре да се приготвят поне ден-два по-рано, за да изсъхнат добре.
Ако фонданът се е втвърдил
много и не става за обработка, се поставя за кратко в микровълновата печка на
програма за размразяване.
Може да се оцвети с няколко
капки сладкарска боя.
С фонданът може да се
покрият торти, да се моделират фигурки и цветя.
Торта "Ювентус" |
Торта "Hello Kitty" |
благодаря за инфото...беше полезна
ОтговорИзтриване