Розички от бутер тесто и ябълки
3 с.л. захар
1 с.л.канела
1 пак. ванилия
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Захарта се смесва с канелата и ванилията.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibothZmiUUkcKUQuAzCA_LthglqYckqplO4eKS2xnxVUmil5TySvyNJrsLzTH0I-Rk_CjtKRfoCwalEvwtzU7y010ScLJ2y24h_68IOUEbu6fL6fm6dxoGR3z2cihjSjz3CuBQoydcVvq6/s1600/IMG_9292+(1280x858).jpg)
Ябълките се измиват и без да се обелват се рендосват на много тънки филийки, които могат леко да се огъват без да се пречупват.
Отгоре се поръсва равномерно захарта.
Ябълките се подреждат една върху друга, като се застъпват леко а половината се подава над ръба на тестото.
Поставят се във фурната върху решетката за печене покрита с хартия за печене и се покриват също с хартия за печене за да не изгорят ябълките прекалено бързо.
Пекат се 25-30 мин. като непрекъснато се следи да не изгорят крайчетата на ябълките прекалено много.
Оставят се леко да изстинат във формичките, изваждат се и се поставят във хартиени форми за мъфини.
Поръсват се с пресята пудра захар.
Коментари
Публикуване на коментар