Пълнени калмари със сирене и сушени домати
200 гр. обезсолено краве сирене
150 гр. крем сирене с подправки
50 гр. накълцани орехи
50 гр. смлени бадеми
6 сушени домата нарязани на ситно
2 стръка пресен лук
естрагон
70 г галета
зехтин
3 скилидки чесън
1/2 чушка чили (може и сухо)
Начин на приготвяне:
Калмарите се измиват и се изчистват отвътре и отвън много добре от ципите, за да не нагарчат.
В тенджера се кипва вода и калмарите се потапят за кратко, само за да се издуят като балони и да са по-лесни за пълнене.
В тенджера се кипва вода и калмарите се потапят за кратко, само за да се издуят като балони и да са по-лесни за пълнене.
Докато калмарите поизстиват, се намачква сиренето с вилица и се смесва с крем сиренето, орехите, бадемите и нарязаните на ситно сушени домати.
Овкусява се естрагон, сол, пипер и подправки на вкус.
Калмарите се пълнят със сместа и се затварят с клечка за зъби, за да не изтече пълнежа по време на пържене.
В голям тиган се слага обилно зехтин.
В голям тиган се слага обилно зехтин.
Чилито се накълцва на много ситно и се сипва при зехтина.
Изваждат се от тигана, а в зехтина се добавя нарязаният на дребно чесън, който се запържва до приятен златист цвят.
Калмарите се поднасят докато са топли и поляти със зехтина с чесън.
Добър апетит!
Коментари
Публикуване на коментар