Пълнени калмари със сирене и сушени домати




                   Необходими продукти:
 
 
6 калмара
200 гр. обезсолено краве сирене

150 гр. крем сирене с подправки

50 гр. накълцани орехи

50 гр. смлени бадеми

6 сушени домата нарязани на ситно

2 стръка пресен лук

естрагон



 




70 г галета
зехтин
3 скилидки чесън
1/2 чушка чили (може и сухо)
 





Начин на приготвяне:
 
Калмарите се измиват и се изчистват отвътре и отвън много добре от ципите, за да не нагарчат.
В тенджера се кипва вода и калмарите се потапят за кратко, само за да се издуят като балони и да са по-лесни за пълнене.
Докато калмарите поизстиват, се намачква сиренето с вилица и се смесва с крем сиренето, орехите, бадемите и нарязаните на ситно сушени домати.
Лукът се накълцва на ситно и заедно с галетата, се добавят към сместа.
 
Овкусява се естрагон, сол, пипер и подправки на вкус.
Калмарите се пълнят със сместа и се затварят с клечка за зъби, за да не изтече пълнежа по време на пържене.
 В голям тиган се слага обилно зехтин.
Чилито се накълцва на много ситно и се сипва при зехтина.
Калмарите се пържат от двете страни, като се обръщат многократно.


 

Изваждат се от тигана, а в зехтина се добавя нарязаният на дребно чесън, който се запържва до приятен златист цвят.
Калмарите се поднасят докато са топли и поляти със зехтина с чесън.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Добър апетит!



Коментари

Популярни публикации