Кантучини- хрупкави италиaнски бишкоти с бадеми
250 гр. цели
бадеми
350 гр. брашно
300 гр. захар
1 ванилия
1 бакпулвер
щипка сол
кората на 1
портокал
3 яйца
Бадемите се
запичат без олио в тиган на силен огън при непрекъснато бъркане.
Оставят се да изстинат.
Брашното и
бакпулвера се пресяват.
Смесват се със
захарта, ванилията, солта и портокаловата коричка.
Прибавят се едно
по едно яйцата и се омесва меко и доста лепкаво тесто.
Оставя се да си
почине 30 мин.
Фурната се
загрява до 180°С.
Прибавят се бадемите
и се омесват внимателно в тестото.
От тестото се
оформят „саламчета“ с диаметър 3 см.
Слагат се в
тавичка върху хартия за печене на разстояние и се пекат 25-30 мин.
Всяко „саламче“
се нарязва по лек диагонал на филийки дебели 1 см.
Подреждат се пак
в тавичката и се пекат още 4-5 мин.
Съхраняват се на
сухо и тъмно, най-добре в метални кутии.
Коментари
Публикуване на коментар