Кантучини- хрупкави италиaнски бишкоти с бадеми


250 гр. цели бадеми
350 гр. брашно
300 гр. захар
1 ванилия
1 бакпулвер
щипка сол
кората на 1 портокал
3 яйца

 

Бадемите се запичат без олио в тиган на силен огън при непрекъснато бъркане.
Оставят се да изстинат.
Брашното и бакпулвера се пресяват.
Смесват се със захарта, ванилията, солта и портокаловата коричка.
Прибавят се едно по едно яйцата и се омесва меко и доста лепкаво тесто.
Оставя се да си почине 30 мин.
Фурната се загрява до 180°С.
Прибавят се бадемите и се омесват внимателно в тестото.
От тестото се оформят „саламчета“ с диаметър 3 см.
Слагат се в тавичка върху хартия за печене на разстояние и се пекат 25-30 мин.
Всяко „саламче“ се нарязва по лек диагонал на филийки дебели 1 см.
Подреждат се пак в тавичката и се пекат още 4-5 мин.
Съхраняват се на сухо и тъмно, най-добре в метални кутии.

Коментари

Популярни публикации