Неделни милинки
Необходими продукти
за тестото:
20 гр. мая
1 с.л. захар
150 мл. прясно мляко
100 гр. кисело мляко
2 яйца
550 гр. брашно
3 с.л. олио
300 гр. сирене
разтопено масло за намазване на тавата и оформяне на милинките
маково семе
за заливката:
100 гр. разтопено масло
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
4 с.л. галета
Начин на приготвяне
След като програмата приключи и тестото е втасало веднъж, започваме да правим милинките. Средно голяма кръгла тава се намазва обилно с разтопено масло. С намазнени с масло ръце се късат топчета колкото орех и се оформят на розички. Нареждат се в тавата на разстояние една от друга, защото когато втасат ще увеличат тройно обема си. Покрива се с кърпа и се оставя на топло за 30 мин. да втаса отново.
Най-вкусни са топлички, с айрян или компот.
Добър апетит!
Изглеждат чудесно . Препоръчвам ги с чаша прясна боза.
ОтговорИзтриване