Божествени двойно шоколадови кексчета със сърцевина от фъстъчено масло



Необходими продукти:

100 гр. фъстъчено масло
150 гр. захар
2 ванилии
100 мл. кокосово мляко от консерва
320 гр. шоколад или кувертюр
40 гр. размекнато масло
1 щипка сол
1 банан
100 гр. брашно
8 гр. какао
6 гр. бакпулвер
2 с.л. печени орехи
1-2 с.л. печени фъстъчени ядки


Начин на приготвяне:

Фъстъченото масло, 1 ванилия и 25 гр. захар се разбиват добре и се слагат във фризера поне за 1 час.

Кокосовото мляко се стопля леко в тенджера и в него се разтваря 200 гр. шоколад. Оставя се на студено поне 2 часа да се стегне.

Останалият шоколад се разтопява на водна баня и се оставя се охлади леко. Маслото, останалата захар, ванилията и щипката сол се разбиват с миксер. Бананът се смачква добре и се прибавя към сместа. Добавя се постепенно разтопеният шоколад. Брашното, какаото и бакпулвера се смесват, пресяват и се разбъркват с тестото. 

Фурната се загрява на 175 ॰С.

2/3 от сместа се разпределя в 12 формички за мъфини. Замръзналата фъстъчена смес се разделя на 12 части, като всяка от тях се оформя бързо на топче и се поставя с леко натискане в средата на всяко кексче. Отгоре се разпределя останалото тесто. Най-отгоре се поръсва с едро смляните орехи. 


Слагат се във фурната да се пекат за 20-25 мин.



Кексчетата се оставят да изстинат. 

Шоколадовият крем се разбърква добре и се пълни в шприц. Кексчетата се украсяват с него и се поръсват с едро смляните фъстъци. 









Коментари

Популярни публикации