Розички от бутер тесто и ябълки


Необходими продукти за 10 розички:

2 пак. бутер тесто (моите са купени в Германия-1 пакет е 275 гр.)
3-4 ябълки
3 с.л. захар
1 с.л.канела
1 пак. ванилия
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:

Фурната се загрява на 200°C  с вентилатор.


Захарта се смесва с канелата и ванилията.




Ябълките се измиват и без да се обелват се рендосват на много тънки филийки, които могат леко да се огъват без да се пречупват.






Бутер тестото се разстила и с много остър нож се нарязва на лентички с размери 5 х 40 см.



Отгоре се поръсва равномерно захарта.

Ябълките се подреждат една върху друга, като се застъпват леко а половината се подава над ръба на тестото.

Тестото с резенчетата ябълка се навиват на рулце, без да се притискат.



Розичките се слагат във формички за мъфини.






Външните краища на бутер тестото се огъват навън.



Поставят се във фурната върху решетката за печене покрита с хартия за печене и се покриват също с хартия за печене за да не изгорят ябълките прекалено бързо.

Пекат се 25-30 мин. като непрекъснато се следи да не изгорят крайчетата на ябълките прекалено много.

Оставят се леко да изстинат във формичките, изваждат се и се поставят във хартиени форми за мъфини.

Поръсват се с пресята пудра захар.














Коментари

Популярни публикации