Коледни сладки с маково семе



Необходими продукти за тестото:


1 голямо яйце
300 гр. масло
150 гр. захар
кората от 1 портокал
1 щипка сол
1/2 ч.л. канела
370 гр. брашно
120 гр. маково семе
+
1/2 бурканче червено сладко или желе
50 гр. пудра захар



Начин на приготвяне:

  1. Маслото се нарязва на парченца. Портокала се измива добре и кората му се настъргва на ситно ренде. Брашното се пресява в дълбока купа. Прибавят се всичките продукти и се омесва гладко тесто, което се увива в прозрачно фолио и се оставя в хладилника минимум за 1 час.
  2. Фурната се загрява на 180°С.
  3. Тестото се изкарва на порции от хладилника и се разточва с дебелина 2-3 мм, като отгоре и отдолу се поръсва с брашно за да не залепва. Изрязват се фигурки и на половината от тях по средата се изрязва дупка, сърчице или каквато формичка имате.

  4. Сладките се подреждат в тавичка върху хартия за печене и се слагат да се пекат 8-10 мин. до леко покафевяване. Най-добре е всяка тава да бъде с една и съща форма сладки, защото различните форми се изпичат
    за различно време. Сладките се оставят да изстинат.
  5. Сладкото се разбърква добре. С него се намазват сладките без дупка по средата а тези с дупка се залепват отгоре им. При необходимост дупчиците се запълват допълнително със сладко.
  6. Поръсва се с пресята пудра захар.
  7. Съхраняват се в метални или пластмасови кутии.


        
                                  
ВНИМАНИЕ: Водят до пристрастяване!
 





Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации