Канелени звездички
Необходими продукти:
2 белтъка
160 гр. пудра захар
220 гр. смесени ядки (бадеми,лешници,орехи)
1 с.л. канела
Начин на приготвяне:
Ядките се запичат без олио на тиган.
Като изстинат се смилат на дребно.
Белтъците се разбиват на сняг и постепенно се добавя пудрата захар до получаването на твърда и лъскава смес.
В останалата смес се добавят постепенно смлените ядки и канелата.
Тестото се слага за 1 час в хладилника за да се стегне.
Фурната се загрява на 140°C.
Тавичка за печене се покрива с хартия за печене.
Вече постегналото се тесто се разточва бърху набрашненото работно място с дебелина около 5 мм.
С формичка се изрязват малки звездички, като формичката се потапя отвреме-навреме в брашно, за да се отлепя по-лесно от тестото.
Звездичките се подреждат в тавичката и отгоре се намазват с останалата белтъчна смес.
Пекат се около 15-20 мин. докато белтъците почнат да потъмняват.
Фурната се изключва а вричката се отваря.
Сладките се оставят още 10 мин. вътре да поизсъхнат.
Коментари
Публикуване на коментар