Лесна баница с готови кори

Необходими продукти:

5 яйца
1 кофичка кисело мляко
щипка сода
2 с.л. брашно
150 мл. олио
300 гр. сирене
250 мл. газирана вода
1 пакет фини кори (400 гр)

Начин на приготвяне:


Разбиваме в купа 3 яйца със киселото мляко. Прибавя се содата, след това пресятото брашно, олиото и натрошеното сирене.
Отделно за заливката се разбиват останалите 2 яйца с газираната вода.
Взема се кръгла тавичка, която не се намазва с мазнина за да може да остане залепнала когато по-късно се обърне.
Две кори се поръсват с плънката, навиват се леко на руло и се поставят в тавата. Продължава се така докато свършат всички кори и се навиват като охлюв. Поръсва се с олио.



Фурната се загрява на 180°С.
Баницата се полива със заливката и се оставя 5 мин. да попие. Тавата се слага във фурната и се пече около 1 час.
Тавата се покрива веднага с алуминиево фолио и кърпа. Обръща се и се подпира на 3 купички. Оставя се така да поизстине.
Целта е баницата да стане по пухкава и да не се слегне.
На мен не ми се получи много пухкава, защото използвах тефлонова тава, а не трябвало защото баницата трябва да остане залепнала за тавата и да не се изсипе при обръщането. Но пък на вкус е невероятна.


ДОБЪР АПЕТИТ!

Коментари

Популярни публикации